V 3. b se ves čas nekaj dogaja. Tudi, ko nismo v šoli, imamo LUM. Ukvarjali smo se z Arhitekturo, zunanjim prostorom. Oblikovali smo stavbe s pomočjo pregibanja papirja. Za Smrketo smo letos že naredili novo hišo, ki pa jo ima v šoli. Biti mora v karanteni, pa nima doma. Zamislila si je hišico nenavadnih oblik. Po spletu so otroci doma brskali in iskali najbolj nenavadne, edinstvene zgradbe. Tudi učiteljica jih je našla. Nato pa smo se lotili dela kot pravi arhitekti. V šoli smo to vadili na dan, ko smo obiskali Plečnikovo hišo. Učenci so se Smrkete usmili in so ji izdelali kar celo mesto, kjer bo lahko živela s Smrkci. Zraven so dopisali tudi svoje misli in mnenja. Kaj mislite, kaj bo rekla Smrketa, ko se snidemo skupaj?  (Besedilo in foto: Marjeta Bilban, starši in učenci 3. b)

Bili smo še v šoli in na obisku v Plečnikovi hiši…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SELMIR SKENDEROVIĆ: ČUDEŽNO MESTO

Dober dan, tukaj OŠ Livada. Danes bom opisal mesto. To mesto ima tri zgradbe. Ima tudi klop. Za hišami je igrišče. Starši gledajo otroke, kako se igrajo. Primož je zabil gol. Otroci igrajo nogomet. In…pozabil sem, kako se to mesto imenuje. Mesto se imenuje Čudežno mesto.

 

 

 

 

 

 

 

DINO MURTIĆ: SMRKETINO MESTO

Na začetku prelepega mesta stoji velik oranžno moder znak, ki je največja stvar v mestu. Zakaj je to mesto najlepše?  Vodi ga najlepša… Smrketa. Poleg znaka stoji Smrketina hiša. Hiša je rdeče oranžne barve. V tem mestu so tudi hoteli in restavracije. Našli bomo tudi lekarne, trafiko in Smrketino šolo. Krajani, ki živijo v tem mestu so najbolj prijazni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAVID PETROVIĆ: MODERNO MESTO

Na svetu je bilo veliko modernih mest. Smrketa je rekla, da bo šla v najdražje in najlepše mesto. Izbrala si je London. Hotel v katerem živi je okrogle oblike. Izbrala si je najlepšo sobo z velikim balkonom. Tam je bila, dokler ni minila karantena.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

DIJANA HADŽIĆ: MOJE MODERNO MESTO

Moje moderno mesto se imenuje London. V njem so visoke stolpnice, skoraj do neba. V mojih stolpnicah živijo top model punce. Stolpnice imajo okna in vrata v obliki srčkov. Imajo 99 nadstropij. V dvigalih je tudi televizija, saj vožnja z dvigalom do devetindevetdesetega nadstropja traja kar dolgo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABDUSAMED ZORIČ: OPIS ZGRADBE

Za izdelavo moje zgradbe potrebujete: bel papir A4 format in škarje. Zgradba je visoka dve nadstropji. Ima majhna okna. Zgrajena je iz papirja. To je domišljijska zgradba. Naredil bi jo tudi iz stekla. Noter bi bile pisarne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANEJA AJKIĆ: POZDRAVLJENI!
To je moje mnenje o njeni stavbi. “Mislim, da je stavba ki sem jo naredila zelo moderna, ker v njej lahko živi veliko ljudi in ni običajne oblike. Ta stavba je zelo primerna za prebivalce zaradi vetra. Njene stene različnih oblik umilijo veter.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TARIK BEGIĆ: MOJA STAVBA

Hišo sem naredil iz časopisnega papirja. Uporabil sem škarje. Zelo sem mi dopade moderna hiša. Rad bi živel v njej zato, ker je velika. To je samo moja moderna stavba. V njo lahko pripeljem prijatelje. Ima kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico, stranišče in pet velikih sob. Ima zelo veliko dvorišče.

 

 

 

 

 

 

 

 

SARA DIZDAREVIĆ: ZUNANJI PROSTOR

Zunanji prostor je to, kar vidimo, če stojimo na dvorišču. Moje moderno mesto je zelo lepo. V njem je lepo živeti. Nastane lahko z malo truda in domišljije. V modernem mestu želim živeti s svojo družino in prijatelji. Ko bom velika, si bom naredila stavbo v obliki srčka.

 

 

 

 

 

SUANA PANDŽIĆ: MOJ BLOK

V tem bloku se počutim odlično, ker je velik in lep. Naše stanovanje je zelo veliko in urejeno. Moja soba je zelo velika, lepa in ima velik balkon z zelo lepim razgledom. V bloku je dvigalo. Rada se peljem z dvigalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AJNA MULALIĆ: MESTO VESELIH STANOVALCEV

Živeti v bloku je zabavno. Na igrišču je vedno veliko otrok. Bilo bi smešno, če bi bili tudi naši bloki takšnih oblik, kot sem jih izdelala sama. Meni bi bilo všeč, če bi imeli takšne avtomobile, kot so na sliki. To mesto bi imenovala Mesto veselih stanovalcev.

 

 

 

 

 

 

 

TIAN FATIĆ VINČIĆ: MODERNO MESTO

Moje moderno mesto je nastalo tako, da sem uporabil malo domišljije, zato so nenavadne oblike. Danes hočejo kupci moderne stavbe z velikimi okni, da je čim več svetlobe. Želim si, da bodo v prihodnosti zgrajena naselja moderna. Imeti morajo veliko zelenih površin.

 

 

 

 

 

 

 

MARKO ADAMOVIĆ: MOJA HIŠA

Moja hiša je iz papirja. Ima vrata. Hiša ima vrata. V njej lahko živijo ljudje, lahko je tudi za ptičke. Hiše so lahko narejene iz različnih materialov. Moja je iz papirja. Nekoč so bile samo lesene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EMELINA TOPČIĆ: OPIS MESTA

To mesto se imenuje Emelinino mesto. Ima veliko zgradb. Te zgradbe so zelo velike. Med zgradbami potuje avto. Emelinino mesto je zelo veliko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovani obiskovalec naše razstave!

Zahvaljujemo se ti za obisk in te lepo pozdravljamo vsi,

ki smo prispevali svoje ideje, do naslednjič!

Ostani doma! Ostani zdrav!!