V SREDO, 7. JUNIJA 2017, SMO SE UDELEŽILI PRIREDITVE V SITI TEATRU V BTC, KJER SMO DOBILI 3. NAGRADO, V SVOJI KATEGORIJI MED 2100 SODELUJOČIMI OTROKI IZ 129 USTANOV. PROJEKT JE POTEKAL V OKVIRU EKOŠOLE.

NA PRIREDITVI SO BILI EMINENTNI GOSTJE: dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, Miha Mermal, direktor PE Misija Zeleno družbe BTC, in mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola. PRIREDITEV JE POSPREMILA PREDSTAVITEV NAJBOLJŠIH USTVARJALNIH DEL, KI SO NA VOLJO OBISKOVALCEM BTC CITYJA LJUBLJANA V DVORANI A NA DO 5. JULIJA 2017.

KAKO SMO TO IZVEDLI?

SMRKETA JE NAREDILA IZPIT ZA SKIRO. ATA SMRKU POVE, DA ŽELI KUPITI AVTO. ATA SMRK JI PODARI LE MAKETO AVTOBUSA MPP. POMAGALI SMO SMRKETI, DA JO SESTAVI.

NATO SMO SE POGOVARJALI, KAKO BI UČENCI UREDILI PROMET, DA BI SMRKETA VARNO VOZILA SKIRO? TUDI NAS NA POTI V ŠOLO MOTI VONJ IZPUŠNIH PLINOV, GNEČA IN GLASNOST VOZIL. POSTALI SMO KONSTRUKTORJI V TOVARNI AVTOMOBILOV. IZDELALI SO SKICO VOZILA IN OBLIKOVALI SO OKOLJU PRIJAZNO VOZILO PO SVOJI IZBIRI IZ ODPADNEGA MATERIALA, KI JE VES ČAS NA VOLJO V RAZREDU. PONAZORILI SO SVOJO VLOGO NA TEJ POTI. (FOTO: BARBARA MODIC, BESEDILO: MARJETA BILBAN)