obveščamo vas, da je bilo na naši šoli včeraj, 8. 12. 2022,  pri razdeljevanju malic ugotovljeno, da nekatere paštete niso bile videti ustrezne, kljub temu, da so bile originalno zaprte in so imele rok veljavnosti do leta 2025. Paštete smo zamenjali z drugimi, ustreznimi, nekaterim učencem pa s sirnim namazom.

Po malici so se trije učenci pritožili nad bolečinami v trebuhu. Starši, ki smo jih takoj poklicali, so te otroke odpeljali domov. Dva od teh učencev sta danes nazaj v šoli brez zdravstvenih težav.

O dogodku smo nemudoma obvestili zdravstveni inšpektorat, ki danes pregleduje paštete.

Od 330 učencev naše in 100 učencev francoske šole, ki so včeraj jedli malico, je do sedaj znano, da je 13 učencev imelo zdravstvene težave (bolečine v trebuhu, nekateri bruhanje). Iz šole danes kontaktiramo starše učencev, ki so danes prvi dan odsotni zaradi  pridobitve njihovega dovoljenja, da jih kontaktirajo iz NIJZ-ja zaradi pregleda vzorcev blata z namenom, da ugotovijo vzrok težav. V tem času namreč razsajajo tudi trebušne viroze.

Prosimo vse starše, da ste pozorni in nas v primeru zdravstvenih težav, ki bi lahko bile posledica zaužitja paštete, o tem obvestijo.

O rezultatih, ki jih bo NIJZ pridobil z raziskavami, vas bomo obvestili.

Prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Lep pozdrav.

                                                                                               Goran Popović, ravnatelj