Danes je že četrtek. Zjutraj smo takoj na zajtrku se podkrepili, malo plavali, pa nekaj vode spili. Veliko smo plavali, skakali in čofotali, da bom jutri pokazali, kaj smo plavat se naučil, pa zato…priznanja tud’ dobil. Spoznavali smo živa bitja, kako živijo, kaj in kako hrano lovijo, pa miga, pa komu prehranska je veriga. Potem pa smo kosilo imeli, si počivat malo želeli. Učenje nam je danes šlo od rok brez težav, plavali smo skoraj tako, kot je prav. Pa zopet pouk sredi narave, kjer računi delajo še kar težave. Nas na veliko vleklo je na čevapčiče in pomfrit in želodček je sit. Zvečer imel je Debeli Rtič talentov nas veliko, to smo kot vedno, opravili z odliko. Poleg nas je šola še ena bila, kjer se tudi plesati zna. Fantom našim so se v očeh iskrice iskrile, al’ kmalu so se napenjale mišice in žile. Plesalo se je in bilo je veselo, ko se je vnelo…. nastal je skoraj pretep in hud prepir, ko so učiteljice rekle: Spat, pa mir!

Jutri pa se okoli 14.ure v šoli objamemo, kovčke vzamemo in domov se odpravimo, da vas še osebno lepo pozdravimo. Zdaj pa lahko noč in lepe sanje, ker nas čaka jutri v Ljubljano, potovanje.

Pozdrave iz Debelega Rtiča Vam želimo učenci 5. a. 5. b, 4. a, 4.b, učitelji: Jože, Jasna, Ana, Marjeta, Aleš, Mitja, Tjaša in Katja

(Foto in besedilo Marjeta Bilban)