OBISK GOSPODA ŽUPANA ZORANA JANKOVIĆA NA OŠ LIVADA LJUBLJANA

V sveže vetrovnem jutru dne, 20. aprila 2017, smo imeli pomemben obisk. Prišel je gospod župan in gospa podžupanja mesta Ljubljane. Zbrali smo se pred obnovljenim igriščem. Predstavili smo se s kratkim kulturnim programom. Najprej je zapel pevski zbor pod vodstvom učiteljice Klavdije, Natalije in učitelja Simona. Pod vodstvom učiteljice Marije in Mete so nam učenci prve triade sporočili, kaj jim pomeni igrišče. Nastopile so tudi učenke druge in tretje tirade in učenke dramskega krožka. Predstavile so nam hobije učiteljev in učencev.
Gospod ravnatelj Goran Popović se je zahvalil g županu za investicijo v naše igrišče MO Ljubljana in obisk. Gospod župan Zoran Janković pa je spregovoril o pomenu igrišča in igre za otroke. Seveda pa igra ni vse. Tudi o tem, da se moramo učiti, je spregovoril. Bili smo neučakani, komaj smo čakali, da bosta g. ravnatelj in g. župan prerezala trak. Takoj za tem pomembnim dogodkom smo stekli z največjim veseljem v letno učilnico in na igrala. Sedaj se bomo lahko igrali v lepo urejenem peskovniku. Guncali na novih gugalnicah in plezali po novih plezalih. Obnovljena je tudi steza za troskok.
A brez žoge ne gre. Po koncu prireditve so učenci v spremstvu g. župana odšli na nogometno igrišče, kjer so se preskusili v ciljanju na gol. Tudi g. župan je streljal na gol. Vendar smo uspešno branili. Brez fotografiranja s pomembnim obiskom ni šlo. Vse lepo mine, tudi dogodek je minil in v nas pusti prijetne spomine. Nadaljevali smo s poukom. Po pouku se še vrnemo na igrišče novim dogodivščinam naproti.

Foto in besedilo: Marjeta Bilban