Na šoli je v torek, 22. oktobra 2019 potekala Bučarijada. Pekle so učiteljice, pekli in ustvarjali so tudi naši starši. Dišalo je po vsej šoli prijetno sončno popoldne. Veliko otrok se je ustavilo pred stojnico z okusnimi dobrotami. Tam sta jih pričakali učiteljica Martina in pomočnica ravnateljice Ksenja.  Degustacija je potekala v avli šole. Tam so  starše in otroke pričakali prigrizki in napitki. Bilo je veliko zanimivih jedi iz jesenskih plodov.

Potem pa pot pod noge in naprej; na sprehod po šoli! Šola je bila okrašena v znamenju darov jeseni in čarovniških vragolij z bučami. V prvem nadstropju nas je pozdravila buča, takšna, ki jo damo na okno 31. oktobra. To je za slovenske državljane dvojni praznik. Takrat je dan Reformacije in noč čarovnic.

Učiteljice Marijana, Danijela, Ana, Jasna, Ksenja F., Lea, Nataša, Alenka T., Mateja, Natalija  in Polona so obiskovalcem pripravili delavnice, s katerimi bodo njihovi domovi svečano stopili v noč na 31. oktober. Izdelovali smo živali iz jesenskih drevesnih listov in papirja, strašila, barvali smo buče, delali smo ogrlice iz testenin in duhce.  Imeli smo skrite zaklade, ki so nam jih skrile prostovoljke Aneja, Aditi in Anita iz 6. b razreda. Izdelki, ki bodo služili za dekoracijo  naših prostorov bomo lahko preživeli čudovito »Noč čarovnic«. Vabilu na delavnice se je odzval g. ravnatelj Goran Popović. Se vidimo prihodnje leto z novimi idejami in novimi presenečenji, Vaši učitelji!

Besedilo in foto: Marjeta Bilban