V 3. b razredu smo se ukvarjali s Korona virusom malo drugače. Pri slovenščini smo prebrali na daljavo Smehasto pesem, avtorice Bine Štampe Žmavc. Korona virus in Smehasti bacil sta postala glavna junaka v naši domišljiji.

Kako bi bilo, če bi se Smehasti bacil in Koronavirus srečala? Preberite zgodbe in pesmi učencev….

 ANEJA AJKIĆ:  Ostati sem morala doma. Skozi okno sem opazovala naravo. Na drevesu so pele ptice. Pod drevesom pa se je dogajalo nekaj nenavadnega. Tam sta se srečala Smehasti bacil in Koronavirus. Smehasti bacil ga še nikoli ni videl, zato ga je ogovoril. Koronavirus je Smehastega bacila prosil za pomoč zaradi tega, ker se je slabo počutil. Kašljal je in smrkal. Smehasti bacil ga je povabil domov, da bi poskušal ugotoviti kaj je z njim narobe. Smehasti bacil se je za zabavo rad ukvarjal z znanostjo. To je trajalo tri dni. Ko je Smehasti bacil ugotovil, da je tudi on okužen z korona virusom. Odločil se je, da bosta morala biti petnajst dni v izolaciji. Medtem časom jima je bilo dolgčas, kljub temu, da sta se igrala in veliko pogovarjala. Po petnajstih dneh dolgega počitka in pitja čaja v izolaciji, sta oba ozdravela. Korona virus si je zgradil hišo zraven Smehastega bacila in tako sta s pomočjo petnajst dnevne izolacije postala najboljša prijatelja.

 

DIJANA HADŽIĆ pa piše takole:

Ostati sem morala doma. Skozi okno sem opazovala naravo. Na drevesu so pele ptice. Pod drevesom se je dogajalo nekaj nenavadnega. Tam sta se srečala Smehasti bacil in Koronavirus. Smehasti bacil je bil bacil veselja. Koronavirus pa je bil zloben. Skupaj sta se igrala dokler ni Smehati bacil opazil, da Korona škoduje ljudem. Zato ga je okužil s svojim smehom. Pohrustal je njegove zlonamerne viruse brate. Koronavirus je ostal sam. Dobil je novo ime- Koronasmejko. S smehastim bacilom sta postala najboljša prijatelja.

                                                                           

TARIK BEGIĆ:  OH, TA KORONA

Boli glava teško dišem,

več tri dana samo kišem.

Spavam noču na balkonu

sve mi liči na koronu.

Gdje god krenem samo priča o koroni,

zato sam ostao doma.

Nema škole ni vrtića,

nema hrane ni pića.

Počeli smo sve češče ruke prati

i bez papira ostajati.

Kroz prozor gledam van,

vidim ptice i drva.

Šta uradi ta korona

pa ne mogu u šetnju ići.

 

AJNA MULALIĆ

Pod drevesom sta se srečala Koronavirus in Smehasti bacil. Rekla sem si: Kako je to mogoče, saj je bilo pred tremi leti nekaj podobnega. Leta 2015 so sklenili dogovor, da bosta Korona in Smehasti bacil prišla pod drevo v marcu 2020. In to se je zgodilo. Sestavila sta se in postala še močnejša. Izmenjala sta si nekaj svojih bacilov in odšla po svetu. Zaprli so jima vse zgradbe, trgovine. Vsi so bili presenečeni. Zaklicali so v en glas:

O, neeee! Kaj je to? Bacili so že spet dobili pod istim drevesom kot danes. Deklica Hermiona me je vprašala, ko jih je zagledala: Kako so lahko že spet isti? Deklica Lanem se je pridružila Hermioni in rekla: Že leta je tako. Sama s sabo govoriš, da veš kaj je narobe. Hermiona je rekla: Poglej, pod drevesom so!! Mi ne verjameš?

Lanem je rekla: Ja, kaj? Skozi okno poglej, halo, je jezno rekla Hermiona. Razmislile smo skupaj: Misliš, da Berdina to ve? Ostala sem in čakala. Nemo sem opazovala skozi okno… Vzeli sta razkužila in milo. Lanem in Hermiona sta hoteli iti do drevesa, ko sta ob moji nogi zagledali bacil… Zakričali sta: Aaaaaa!!!! Začeli sta razkuževati, špricati… Drugi dan smo bili zunaj. Pohvalili sta se, kako sta uničili virus. Ni ne duha ne sluha o Koronavirusu. Smehasti bacil pa z eseljem okužuje še danes. Vse je že spet po starem.

DAVID PETROVIĆ

Ostati sem moral doma. Pod drevesom se na dvorišču se je dogajalo nekaj nenavadnega. Tam sta se srečala Smehasti bacil in Koronavirus. Med seboj sta se pogovarjala. Govorila sta o tem, kako bacili in virusi vplivajo na ljudi, še posebej na starejše. Veselila sta se, ker ni bilo nikogar. Obnašala sta se kot, da sta sama na svetu. Režala sta se drug drugemu. Komaj sta čakala nekoga, da pride mimo, da ga okusita.

Po Parih urah se mimo pripelje Jure. na kolesu. Zaposlila sta se z njim. Skočila sta nanj in se pri tem veselo smejala. »Dajva ga! Dajva!« je Smehasti bacil govoril Koroni.

Ko sem videl, kaj sta storila, sem hitro zaprl okno. Malo je manjkalo, da se nista zapodila še vame. Skozi okno sem videl, da se mi približujeta. »Ne bosta me napadla, na varnem sem! Doma. Če ostanem doma, ne bom izpostavljen bacilom. Tako bosta Smehasti bacil in Koronavirus ob toplem vremenu izginila.««

 MARKO ADAMOVIĆ

Kaj lahko povemo o novem Koronavirusu, ki je prišel na obisk? Bil je zelo nesramen. Vse gre narobe zaradi njega. Ne smem hoditi ven, zaradi njega. Odpadajo nogometne tekme. Uničuje vse, uničil je šolo, da se moram šolati doma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SARA DIZDAREVIĆ

Ostala sem doma. Skozi okno sem opazovala naravo in ulico. Na drevesu so pele ptice. Pod drevesom pa se je dogajalo nekaj nenavadnega. Tam sta se igrala Smehljasti bacil in Korona. Korona je hotela napasti Bacila.  Bacil je bil zelo močan in je odbil napad. Korona je bila užaljena, ker je izgubila. Zaradi Bacila smo vsi ozdraveli, Ulice niso več prazne. Živeli smo spet brez skrbi in strahu pred Korono.

 

 

 

 

 

SUANA PANDŽIĆ: ČUDEN SMEŠEN DAN

Pod drevesom na dvorišču sem srečala Smehastega bacila in  Koronavirus smejanja. Naenkrat je bacil skočil name, ki sem stala pred odprtim oknom. Začela sem se smejati. Drugi ljudje so mislili, da nisem več normalna. Hitro sem se razkužila. Prišli so starši. Zaprla sem okno, da ne bi mislili, da sem pobegnila.

 

 

 

 

 

 

 

 

TIAN FATIĆ VINČIĆ

Pod drevesom, ob naši hiši, se je dogajalo nekaj nenavadnega. Tam sta se sestala Smehasti bacil in Korona virus. Pogovarjala sta se, ko je bacil kašljal. Takrat se ni nič zgodilo. Ko je Korona zakašljal, se je okužil Smehasti bacil in njegovi prijatelji. Vsi so se okužili. Zdravnik je šel do vseh, jim dal recept. Vsi so upoštevali navodila in se po nekaj dneh pozdravili.

 

 

 

 

 

SUANA SALKIĆ

Zgodil se je čuden dan. Moj oče gre na delo, jaz mama in brat ostanemo doma. V mestu se dogajajo nenavadne stvari. Dolgo časa ne vidim dedka in babice. Zelo sem žalostna.

Ta virus je zelo zloben. Povsod se sprehaja in s seboj donaša življenja. Zato mi ostane edini izhod na zrak, izhod na balkon. Če bomo ostali doma bomo zaščitili sebe in druge. Tetka Korona je nevarna.

»ZATO…OSTANIMO DOMA!!!«

 

 

 

 

ŠE NEKAJ FOTOGRAFIJ IN BESED V SLIKI….