V petek, 15. novembra 2019, je bilo na šoli vse v duhu zdravja. Imeli smo slovenski tradicionalni zajtrk in športne igre v razredu, ki so potekale po hodnikih in v telovadnici. Učenci od prvega do četrtega razreda so se učili zdravega načina življenja.

Ob devetih zjutraj smo imeli prireditev v jedilnici. Učiteljica Hana je pripravila pevce in tolkalce za nastop v duhu čebel, svobode in pripadnosti. O tradiciji v naši šoli je spregovoril tudi g. ravnatelj Goran Popović. Na oder je povabil predstavnico Žita. Podjetje je našo jedilnico okrasilo z lepimi rdečimi baloni in pogostili so nas s kifeljčkom. Pero Boštjan Gorenc Pižama nam je pripovedoval zgodbico o Pozabljivi kapici. S svojim živahnim pripovedovanjem je navdušil vse prisotne. Po pravljici je z bobnanjem na naše »bobne« naznanil. prihod prave male pojedine. Slavnostno sta velik kifeljc razrezala g. ravnatelj in »Pižama«. Na pomoč je priskočila še učenka Aditi.

Kifeljček, ki smo ga ob odhodu dobili učenci vsebuje sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka. Če se ti zjutraj mudi, vzameš izdelek in odhitiš v šolo. Tako skrbiš za svojo zdravje. Z gibanjem smo se ukvarjali vse dopoldne. Na koncu pa smo pospravljali razrede in meditirali. Deževen dan je res lepo minil. (Besedilo: Marjeta Bilban, foto: Sladjana Micković in Marjeta Bilban)