Na OŠ Livada je bilo v četrtek, 4. 10. 2018, praznično. Imeli smo prireditev ob prazniku četrtne skupnosti Trnovo. Vsako leto se ob takem času dobimo, da se spomnimo in opomnimo na naša delujoča društva v okviru četrtne skupnosti Trnovo. Naša šola je letos že tretjič gostiteljica. K nam so prišli nastopajoči iz sosednjih šol in vrtcev. Nastopil je pevski zbor OŠ Livada.

Pravijo, da je velik   orkester lahko uspešen samo z dobrim dirigentom. To že leta uspeva  županu najlepšega mesta na svetu, zelene in kulturne prestolnice, Zoranu Jankoviču. Na naši šoli je že domač, večkrat nam je že priskočil na pomoč  in vedno nam rad prisluhne. Pravi, da se na tej šoli dobro počuti zaradi velike kulturne raznolikosti.

Prav tako je gostom namenil nekaj besed tudi predsednik Četrtne skupnosti Trnovo, g. Žiga Oven. Izročil je cvetje Meti Rogelj, ki je odlično povezovala nastopajoče z organizacijskim odborom.

K temu, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, je veliko prispeval tudi naš okrajni mojster Jože Plečnik, arhitekt svetovnega formata, katerega zapuščino srečamo na vsakem koraku. Ustvaril je Ljubljano, kot jo poznamo danes, zato mnogi mesto imenujejo kar Plečnikova Ljubljana.

Četrtna skupnost Trnovo povezuje mnogo raznolikih skupin. Redke so priložnosti, ko se vsi skupaj zberemo. O tem je spregovoril naš ravnatelj, g. Goran Popović,  ki skrbi za uspešno sodelovanje med vsemi skupinami četrtne skupnosti Trnovo. Vprašal je tudi, če se lahko prireditev fotografira in objavi v medijih in na spletu. Nihče ni imel nič proti.

Zabavno je spoznavati, uživati v različnosti, spodbujati kreativnost in graditi svet na mladih. Nastopili so: vrtičkarji vrtca Trnovo in Kolezija, učenci OŠ Kolezija in OŠ Trnovo,

Prireditev smo zaključili s pesmijo našega pevskega zbora. Nato pa smo bili vabljeni na kratko druženje v našo šolsko jedilnico. (besedilo: Tim za kulturne prireditve, foto : Marjeta Bilban)