V ponedeljek, 8. 4. 2019, smo na šoli imeli prav poseben dan. Učenci in učitelji smo počastili prihod pomladi. Rdeča nit prireditve je bila ljubezen, ki se začne že zelo zgodaj. O ljubezni so nam pripovedovali Bor, Emana, Tanay, Manca, David in Patricija. Nastopili so učenci obeh prvih razredov, Tolkalci, 4. b, 5. a, Pevski zbor, učenci, ki obiskujejo NIZ – umetnost pri učiteljici Hani, otroški in mladinski pevski zbor, plesalke in učiteljski pevski zbor.

Spregovoril je tudi naš ravnatelj. Spomnili smo se z minuto molka našega »hiškota« Jožeta Bertalaniča, ki nas je zapustil po hudi bolezni v mesecu februarju. Bil je res prijazen gospod, ki je do sedaj skrbel za šolo in vse prireditve, ki so potekale na naši šoli od leta 1991 do 2018.  Gospod Jože, počvaj v miru in hvala za vse lepe trenutke, ki si jih delil z nami. Radi te imamo in ne bomo te pozabili.

Pomlad in aprilsko vreme sta nas popeljala v lep kulturni dogodek. Nor april (1. april dan norčavosti) in nato maj, ki prihaja je mesec ljubezni, mesec pomladne utrujenosti in mesec obveznosti. David nam je zaželel, da bi jih čim bolj uspešno opravili, da bi se imeli med seboj radi in si pomagali. S temi besedami smo tudi zaključili naše ponedeljkovo druženje. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)