Na prvi poletni dan smo se na OŠ Livada pridružili Poletavcem – poletnim bralcem. Učencem smo predstavili projekt, ki spodbuja branje v času počitnic. Učenci, ki bodo poleti trideset dni po trideset minut brali, bodo postali Poletavci. Prejeli bodo majico in priznanje za sodelovanje. 

»Pol ure na dan prežene dolgčas stran!«je slogan vsehPoletavcev – poletnih bralcevProgram spodbuja branje v času, ko ni pouka in številnih obšolskih dejavnosti. Otroci lahko berejo karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte… Otroci v bralne sezname zabeležijo, kaj so brali, odrasli to potrdijo s podpisom.

Branje je zabavno, knjige nas ponesejo v domišljijski svet, hkrati pa nam kažejo tudi ogledalo našega sveta. Ob branju bogatimo besedišče, zato si želimo, da bi naši učenci kar največ brali. Prvošolci in drugošolci so začeli brati kar takoj po predstavitvi projekta. Vsak učenec je prejel revijo Ciciban in vsi so uživali v branju na igrišču. V šolski knjižnici pa se že praznijo zabojčki s knjigami za počitniško izposojo.

Poletimo poleti na krilih besed!

Barbara Hanuš