PEVSKI IZLET Z GLASBENO DELAVNICO NA BALLASIJEVEM INŠTITUTU – KULTURNEM CENTRU VELEPOSLANIŠTVA MADŽARSKE V LJUBLJANI

 

Na zimsko sobotno jutro 16. decembra 2017 smo se pevke in pevci otroškega pevskega zbora OŠ Livada zbrali pred šolo in se z zborovodjo, učiteljico Hano Mačkovšek ter učiteljico Marijano Prek napotili proti centru mesta.

Avtobus nas je pripeljal do Slovenske ceste, od tam pa smo se peš napotili proti Zmajskem mostu. Nedaleč stran je namreč Balassijev inštitut – Kulturni center veleposlaništva Madžarske. Tam smo se udeležili glasbene delavnice pod vodstvom mlade madžarske glasbene mediatorke Julcsi Laposa.

Naučili smo se nekaj madžarskih napevov, ob violinski spremljavi učiteljice Julcsi zaplesali madžarski in slovenski ljudski ples, izdelovali praznične spominke in mentorici delavnice tudi sami zapeli nekaj skladb, ki smo se jih pri zboru naučili letošnjo jesen.

Po delavnici smo si ponovno privoščili kratek sprehod po mestu, si spotoma ogledali še zunanjost Narodnega muzeja Slovenije, kjer hranijo domnevno najstarejšo najdeno piščal na svetu (najdena je bila prav v Sloveniji) in ljubljansko operno – baletno hišo.

Po nekaj prijetnih glasbenih uricah nas je mestni avtobus pripeljal nazaj do šolskega dvorišča, kjer so nas že čakali starši, da nas odpeljejo domov, v preostanek decembrskega sobotnega popoldneva.

Pevci otroškega pevskega zbora OŠ Livada in zborovodja Hana Mačkovšek