Učiteljica Marjeta je dobila prav posebno pismo, ki se začne tako… »…z velikim veseljem vas obveščamo, da se je 4. b, OŠ Livada uvrstil med zmagovalce projekta Misija: Zeleni koraki v tem šolskem letu. Vabimo vas na slavnostni zaključek s podelitvijo nagrad, ki bo v torek, 6. junija 2023, ob 11.00 v SiTi Teatru v BTC. Letos JE sodelovalo 1.852 otrok, učencev in dijakov iz 61 slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol.«

Dosegli smo tretje mesto.

V hali A, v BTC, bodo razstavljeni  naši izdelki, ki so nastali v okviru projekta. Povabili so nas, da predstavimo svojo šolo z nastopom. Predstavili smo folklorni splet. Po malici smo odšli na mesto prireditve. Z nami je šla učiteljica Urška Planko. Zelo smo se je razveselili, saj nas je pred kratkim zapustila v OPB-ju, ker je odšla na delo v knjižnico. Razdelili smo si vse sladkarije, ki smo jih imeli na skrivaj v torbici. V dvorani SiTi teatra  smo imeli generalko. Spremljala nas je trema. Prireditev se je začela. Veselo smo ploskali in se sproščali ob ploskanju ostalim udeležencem, ko so dobili priznanja. Prireditve je bilo že skoraj konec, ko napovedali posebno presenečenje.

Bili smo iskreno veseli, da bomo deležni tega »presenečenja«. Zavriskali smo na glas….ampak, to presenečenje smo bili mi, z našim nastopom, za ostale v dvorani. Naše veselje je splahnelo. Saj smo mislili, da bodo kakšne dobrote, igračke… V spremstvu učiteljic smo šli na oder in odplesali, kot najbolje znamo. Bili smo pohvaljeni s strani organizatorja in gledalcev. Po prireditvi smo šli na avtobusno postajališče. Ujela nas je ploha. Dežnike smo odprli le za kratek čas. Nato smo se vrnili v šolo in šli na kosilo. V razredu smo vadili že za nov nastop, nastop za starše. (Foto: Urška Planko, besedilo: Marjeta Bilban)