Spoštovani starši,

po šestih tednih maksimalnega angažiranja smo na zasluženih počitnicah. Ne bom vas preveč hvalil, ker sem prepričan, da je pohval od strani ministrstva in ministrice več no zadosti. Eni ste pri izobraževanju na daljavo zelo uspešni, drugi manj, tretji,….. pomembno je, da ste dali svoj maksimum. Enako je tudi pri učiteljih in sem tudi v njihovem primeru prepričan, da tudi oni dajejo svoj maksimum. Iz kontaktov s predsednico Sveta staršev sem informiran, da ste, velika večina, zadovoljni z načinom dela in z odzivnostjo učiteljev.

V takšni obliki dela ni nobenemu lahko in vsi skupaj komaj čakamo, da se vrnemo k staremu načinu življenja. Morda nas ta izkušnja nauči, da še bolj spoštujemo to, kar imamo (smo imeli).

Glede na vprašanje – kdaj se bomo vrnili v šole so stvari takšne.

Najbolj optimistični so mislili, da se bo pouk začel takoj po prvomajskih počitnicah, »racionalno« optimistični so menili, da se bodo učenci začeli počasi vračati v šole v drugi polovici maja, najmanj optimistični menijo, da bomo s poukom v šolah nadaljevali 1. junija, najbolj »črnogledi« so prepričani, da se do septembra ne bomo vrnili v šolske klopi.

Jaz sodim med tiste druge, da se bomo postopoma (prva triada, pa druga triada in na koncu vsi) začeli vračati v šolo v drugi polovici maja. Kdo bo imel prav, bo pokazal čas.

Vsekakor, počasi gremo proti koncu izobraževanja na daljavo in koncu šolskega leta. Če bomo vsi, učenci, starši in učitelji, imeli dovolj razumevanja in dobre volje bomo šolsko leto končali uspešno.

MIZŠ je z navodili šolam in učiteljem izkazalo veliko mero zaupanja, da lahko sami določimo najbolj optimalne in razmeram ustrezen načine zaključevanja ocen. Kljub temu dejstvu, pričakujemo od učencev, da se bodo potrudili in da bodo zadostili prilagojenim kriterijem za zaključne ocene. Na koncu, delajo zase in znanje bodo oni potrebovali za naslednje razrede.

V pričakovanju, da se bomo videli čim prej, vas lepo pozdravljam.

Ostanite zdravi.

Goran Popović

Ravnatelj OŠ Livada